El coworking o cotreball és un espai de treball alternatiu que està revolucionant la manera de treballar tradicional.

La majoria d’aquests llocs estan orientats a freelancers, nòmades digitals, pimes… amb un perfil més d’oficina, malgrat això no són exclusius per a un tipus de professional específic.

En el nostre cas, per exemple, l’espai està destinat a consultes de terapeutes.

Un dels primers avantatges a destacar dels espais compartits és que permeten crear comunitat. Les relacions amb altres professionals aporten nous punts de vista, creant sinergies i col·laboracions interessants. S’amplia la xarxa de contactes permetent desenvolupar el projecte propi i el de la comunitat.

Un altre punt a favor és la flexibilitat d’horaris. Hi ha la disponibilitat dels espais per ocupar segons es convingui, facilitant l’organització de cadascú.

La reducció de les despeses és un altre avantatge d’aquest sistema de treball. S’inclouen serveis addicionals (subministraments, neteja, internet, impressora, office…) a banda de comptar amb instal·lacions equipades i a punt per a ser gaudides. Alliberar-se dels lloguers i les factures mensuals de manteniment és un gran descans.

És també una bona solució per aquells professionals que treballen aïllats o des de casa compartint la intimitat del domicili amb la professió. Poden tenir major visibilitat i publicitat, a banda de relacionar-se amb companys del gremi.

Resumint, és una bona opció per desenvolupar-se personal i professionalment sota el paraigües de la cooperació, la col·laboració i l’optimització de recursos.

 

Publicat per coEspaiViu